zaterdag 5 mei 2012

Op de radio. Over Stratmann.

En weer over Ruud Stratmann, de vermoorde juwelier in Den Haag. In het radioprogramma Dichtbij Nederland, met presentatrice Funda Müjde. De weduwe was in het nieuws geweest. Een kalme, misschien wel wat al te kalme vrouw, die zei niks te willen doen met de haat op de daders. Verstandig. Als slachtoffer kun je niks met rancune. Wat blijft is de slechte weergave van de feiten in de media, en door de politie. En over het feit dat we niet mogen weten dat het hier wel degelijk om een immigratieprobleem gaat. Ook ging het een uur lang over vele andere onderwerpen, zoals een merkwaardig TV spotje over ongeboren kinderen in India.
Hier de audiostream.

1 opmerking:

 1. Mmmm Joost, als slachtoffer kun je niks met rancune . Met een reactie van een vrouw die haar best doet in verbijsterende omstandigheden om het hoofd boven water te houden zie ik geen model voor toekomstige reacties op onvermijdbare toekomstige gewetenloosheid van in overvloed aanwezige daders.
  Zij moet zichzelf troosten, en het is verdorie haar taak niet om de rest van ons te sussen.
  Roofdieren zonder grens in hun barbaarse mores , al jaren bestookt met adviezen door welwillende onnozelen, en geen syllabe daarvan is doorgedrongen tot hun roversmentaliteit.
  Jankmoeder met haar rustige zoon die geen spin doodslaat. Juweliers vallen blijkbaar niet onder zijn fijngevoeligheid.
  En natuurlijk weer die verkeerde vrienden. Hoepel op, hij zocht en vond soortgenoten die precies als hij in het verworden bestaan stonden.
  Met een moord als gevolg, niet per ongeluk, maar omdat ze met doorgeladen pistolen alle weerstand bereid waren uit te schakelen.

  BeantwoordenVerwijderen